React Native ile Mobil Uygulama Geliştirme – 7 – React Native’de Kullanılan En İyi 10 Kütüphane

“React Native ile Mobil Uygulama Geliştirme” başlıklı makalelerimizden bir yenisini daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu makale, bir dizi makaleden oluşacak olan serisinin 7. kısmıdır. Bir önceki makalede (Part 6), React Native Animation, mobil uygulama geliştirirken yazılara, resimlere vb. arayüz bileşenlerine, animasyonu nasıl uygulayacağımızı anlattım.

React Native’de kullanılan en iyi 10 kütüphaneleri ve mobil projelerimizde nasıl kullanacağımızı öğreneceğiz.

Daha önceki makaleleri okumadıysanız, lütfen buradan başlayın.

React Native topluluğu çok büyük. Çoğu web geliştiricisi, React Native’i android ve iOS için iki dilden öğrenmeyi tercih ediyor. Hemen hemen her geliştirme çerçevesinde, geliştirmeyi herhangi bir üçüncü taraf kütüphane (library) kullanmadan yapmak gerçekten zordur. React.js’ye aşina iseniz, React Native’de birçok ortak kütüphane (library) bulacaksınız.

Bu blog gönderisinde, uygulamalarınızda kullanılabilecek en iyi 10 React Native kütüphanelerini (libraries) listeliyoruz. Bu kütüphaneler (libraries) iyi test edilmiştir ve başlaması kolaydır. Ayrıca bu kütüphanelere (libraries) küçük bir açıklama ekliyoruz. Daha detaylı bilgi almak için github sayfalarına bakabilirsiniz.

1. Axios

Axios, javascript uygulamaları için en popüler HTTP istemci kütüphanelerden biridir. Çoğu uygulama, web’e GET, POST, PUT veya başka herhangi bir Http isteği aracılığıyla bağlanmayı gerektirir. Axios, bu istekleri yazmayı gerçekten kolaylaştırır. Ayrıca, istek başlığını ve hata işlemlerini yapılandırma gibi birçok farklı seçenek sunar.

Npm, bower veya yarn ile kurabilirsiniz. Belgeler de iyi korunur ve MIT lisanslı bir kütüphanedir. Axios hakkında daha fazla bilgi edinmek için Github sayfasını kontrol edin.

 

2. Redux ve react-redux

Redux, React.js’de durum yönetimi için kullanılır. Varsayılan durum yönetimi, yüksek oranda ölçeklenebilir uygulamalar için yeterince iyi değildir. Redux’u daha basit hale getirmek için kullanabilirsiniz. Redux ve React-Redux, her ikisi de farklı kütüphanelerdir. Redux herhangi bir Javascript uygulamasıyla kullanılabilir. React Redux kütüphanesi, redux üzerinden bir bağlanmadır. Bu kütüphane hem React.js hem de React Native ile kullanılabilir. React Redux bir npm paketi olarak mevcuttur ve mevcut bir projeye kolayca entegre edilebilir. Redux mevcut bir projeye eklenebilir, ancak bunu proje geliştirmenin başlangıcında eklemek en iyi uygulamadır.

İşte React Redux github sayfasının bağlantısı.

3. NativeBase

Native Base, bir UI bileşeni React-Native kütüphanesidir. Uygulamanızın UI bileşenini hızlı bir şekilde başlatmak istiyorsanız, bu kullanışlı bir kütüphanedir. Bu kütüphanenin avantajlarından biri, onu native React Native uygulamalarıyla veya expo ile kullanabilmenizdir. Hem Android hem de iOS uygulamaları için güzel UI bileşenleri oluşturmak için birçok seçeneğe sahiptir. Belgeler iyi korunur ve büyük bir topluluk, tüm React-Native sürümler için onu güncel tutmaktadır.

İşte github sayfasının bağlantısı.

 

4. React Native Push Notifications

Push notifications hem Android hem de IOS platformlarında farklıdır. Bu Kütüphane, hem Android hem de iOS’ta local ve remote bildirimleri uygulamayı kolaylaştırır. Planlanmış bildirim, bildirim için özel sesler, bildirimler için öncelik ayarlama, önem ayarlama vb. Gibi farklı özelleştirme seçenekleri sunar. Birkaç yöntem yalnızca Android’de mevcuttur ve çok azı yalnızca iOS’ta kullanılabilir, Github sayfasında iyi belgelenmiştir.

Bu, github sayfasının bağlantısıdır.

 

5. React Native Elements

Bu makaleyi yazarken, bu kütüphanenin github’da 15000’den fazla yıldızı var. Bu, bir mobil uygulamada gerekli olan hemen hemen tüm farklı UI bileşenlerini içeren bir UI araç takımı koleksiyonudur. Bu, React Native elementlerini gösteren bir expo uygulamasıdır. Bu, GitHub sayfasının bağlantısıdır.

 

6. React Native Config

Bir yapılandırma dosyası kullanmak her zaman iyi bir geliştirme uygulamasıdır. Ön uç, arka uç veya mobil uygulamalar: yapılandırma dosyası kodunuzu çok daha kolay hale getirebilir. Yapılandırma dosyası, tüm ortam ayarları değerlerini saklamak için kullanılır. Örneğin, uygulamanızı geliştirme, hazırlama ve üretimde farklı bir API uç noktasında test etmek isteyebilirsiniz.

Farklı ortamlar için farklı yapılandırma dosyaları oluşturabilir ve sahne, üretim ve geliştirme arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz. React Native Config kütüphanesi, React Native IOS ve Android uygulamalarında yapılandırma değişkenleri oluşturmayı kolaylaştırır. Aynı yapılandırma dosyasını hem Android hem de IOS için kullanabilirsiniz.

Bu, kütüphanenin github sayfasıdır.

 

7. React Native Permissions

Uygulamanız kamera, mikrofon vb. Gibi herhangi bir iPhone veya Android donanımı veya kişiler, mevcut konum vb. Gibi herhangi bir özel telefon öğesi kullanıyorsa, kullanıcıdan izin istemeniz gerekir. İzni kabul etmek veya reddetmek kullanıcının sorumluluğundadır. İzin işleme hem Android hem de iOS’ta farklıdır. React Native Permissions kütüphanesi, uygulamayı kolaylaştırır. Farklı izin türlerini algılayabilir ve ayrıca kullanıcı izni yetkilendirmiş veya reddetmiştir.

Bu, Github sayfasının bağlantısıdır.

 

8. React Native Maps

IOS için apple maps kullanmanız ve Android için Google maps kullanmanız gerekir. Her ikisi de tamamen farklıdır ve aynı özelliği IOS ve Android’de uygulamak için her iki harita bileşeni hakkında bilgi gerektirir. Google maps’i bir iOS projesinde kullanabilirsiniz, ancak apple, apple maps kullanmanızı önerir.

React Native Maps kütüphanesi, her iki harita görünümünü de entegre etmeyi kolaylaştırır. Kodunuzda yalnızca bir basit <MapView /> etiketi kullanarak, birçok karmaşık özelliği hem Android hem de IOS’ta aynı anda uygulayabilirsiniz. İşaretçi ekleme, ekstra animasyonlu API bileşenleri ekleme, bölgeyi veya konumu izleme, programlı olarak konum değişikliği, yakınlaştırma vb. Gibi birçok özelleştirilebilir seçeneğe sahiptir. Çok az şey yalnızca Android’de ve çok azı IOS’ta mevcuttur.

İşlevleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için github deposunu kontrol edebilirsiniz.

 

9. React Native Net Info

Uygulamanız ağla ilgileniyorsa, bu mutlaka sahip olunması gereken bir kitaplıktır. Bu kitaplık, bağlı ağ türünü ve kalitesini kontrol etmek için kullanılır. Tüm IOS, Android ve Windows platformlarında mevcuttur. Bunu npm veya iplik kullanarak kurabilirsiniz ve işte bu kadar. Kitaplığı içe aktarın ve yalnızca bir satır kod kullanarak ağ durumunu kontrol edebilirsiniz.

Bu modül size bağlantı türü (2g, 3g, 4g, wifi vb.), Ağın erişilebilir olup olmadığı, ağın detayı (SSID, güç, IP adresi vb.) Gibi birçok gelişmiş seçenek sağlayabilir. ve daha fazlası. Kütüphane hakkında daha fazla bilgi edinmek için dokümantasyonu inceleyebilirsiniz.

 

10. React Native UI Kitten

UI Kitten bir UI öğeleri kütüphanesidir. Eva tasarım sistemine göre geliştirilmiştir. Bu kütüphanenin ana avantajı, hem açık hem de karanlık modlara sahip olması ve uygulamayı yeniden yüklemeden çalışma zamanında bu temalar arasında geçiş yapabilmenizdir. Başlamak için 20’den fazla bileşene sahiptir. Ayrıca, başlamak için 40’tan fazla karanlık mod ve ışık modu temasına sahip bir başlangıç uygulaması sağlar.

480’den fazla açık kaynak simgesiyle aynı topluluk tarafından geliştirilen eva-icons kütüphanesini de kontrol edebilirsiniz. Bu, kütüphanenin GitHub sayfasıdır.

 

Bu En İyi 10 React Native Kütüphanelerinin, React Native projelerinde kullanabilmeniz için bir üçüncü taraf kütüphanesini daha hızlı almanıza yardımcı olacağını umuyoruz. Herhangi bir kütüphaneyi kullanmadan önce yıldızları, aktif topluluğu ve şu anda açık olan konuları kontrol etmek gerçekten en iyi uygulamadır. Ayrıca, ana projeye entegre etmeden önce kütüphaneyi daima örnek bir uygulama ile deneyin veya demo uygulamalarını deneyin.

Lütfen bize görüşlerinizi bildirmekten çekinmeyin.

Kaynak: https://www.opencodez.com/

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir